KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. listopadu, pátek, svátek má: Emílie


Boršč litevský studený

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč litevský studený potřebujeme tyto suroviny:

   • brambory
   • sterilovaná červená řepa
   • kyselé okurky
   • vejce
   • kefír
   • smetana
   • svazek cibulky nebo pažitky
   • sůl
   • mletý pepř
Recept boršč litevský studený připravíme takto:
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Mezitím do velké mísy nastrouháme na silnější nudličky kysané okurky, přidáme nakládanou řepu a nasekanou naťovou cibulku. Vejce uvaříme na tvrdo a jemně nakrájená je přidáme k zelenině. Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a dohromady pořádně promícháme. Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy. Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory.





boršč litevský studený, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!