KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 29. dubna, sobota, svátek má: Robert


Boršč červený žitomírský

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč červený žitomírský potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g předního hovězího
   • 500 g vepřového ramínka
   • 250 g uzené plece
   • 2 červené řepy
   • 250 g hlávkového zelí
   • 200 g uvařených červených fazolí
   • 1 rajčatový protlak
   • 2 mrkve
   • 1 petržel
   • 1/2 menšího celeru
   • 1 cibule
   • 4 brambory
   • 10 kuliček pepře
   • 1 bobkový list
   • sůl
   • 150 ml smetany
   • 150 ml zakysané smetany
Recept boršč červený žitomírský připravíme takto:
Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou samozřejmě taky zvlášť. Mezitím, co se nám vaří maso a řepa, nakrájíme mrkev, petržel, celer, cibuli na kostičky, oloupané brambory na větší kostičky a zelí na nudličky asi tak 1x3 cm. Uvařenou (měkkou) řepu vyndáme a necháme mírně vychladnout, pak ji oloupeme a nahrubo nastrouháme. Až bude maso uvařené, tak ho vyndáme a do vývaru z hovězího a vepřového masa dáme mrkev, petržel, celer, cibuli, brambory, zelí a dolejeme převařenou vodou a necháme cca 7 minut povařit. Přidáme nastrouhanou řepu a fazole a necháme dalších cca 7 minut mírně povařit. Přidáme rajčatový protlak, dle potřeby dolijeme převařenou vodou a přidáme na kostičky nakrájené uvařené hovězí, vepřové a uzené maso a necháme 5 minut povařit. Smetanu a zakysanou smetanu smícháme dohromady, každý si ji pak dává sám do talíře množství podle chuti.





boršč červený žitomírský, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!