KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. listopadu, pátek, svátek má: Mahulena


Boršč běloruský

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč běloruský potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g kostí
   • 200 g předního hovězího masa
   • půlka klobásy
   • 200 g červené řepy
   • 200 g brambor
   • 50 g mrkve
   • 20 g petržele
   • 1 cibule
   • 3 lžíce rajčatového protlaku
   • 30 g sádla
   • 1 lžíce hladké mouky
   • špetka cukru
   • ocet
   • sůl
   • pepř
   • 1,3 l vody
   • bobkový list
   • kysaná smetana
Recept boršč běloruský připravíme takto:
Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na nudličky, osmažíme na části sádla, přidáme rajčatový protlak a dusíme asi 5 minut. Oloupanou červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme v troše vývaru doměkka. Brambory nakrájené na nudličky zalijeme horkým vývarem, přivedeme k varu, přidáme červenou řepu, světlou jíšku ze zbytku sádla a mouky, koření a vaříme ještě 10 až 15 minut. Boršč osladíme, okyselíme, přidáme hovězí maso pokrájené na nudličky a klobásu pokrájenou na kolečka a povaříme několik minut. Při podávání vložíme do každé porce boršče 1 až 2 lžíce kysané smetany.





boršč běloruský, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!