KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. června, neděle, svátek má: Ivan


Boloňský hovězí hrnec

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boloňský hovězí hrnec potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g libového mletého hovězího
   • 1 nasekaná cibule
   • 2 prolisované stroužky česneku
   • 500 g omytých a na drobné kostičky nakrájených brambor
   • 2 konzervy krájených rajčat (cca 800 g)
   • 150 ml kuřecího vývaru
   • 1 lžíce jemného světlehnědého cukru
   • 1 na tenké plátky nakrájená hlíza fenyklu
   • 100 g mražených fazolek
   • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
   • šťáva z 1 citronu
   • sůl
   • pepř
Recept boloňský hovězí hrnec připravíme takto:
Do velkého hrnce dáme mleté hovězí, cibuli a česnek a na středním plameni vše za častého míchání smažíme 5 minut, až se mleté maso rozpadne na hrudky a rovnoměrně zhnědne. Přidáme brambory, rajčata i se šťávou, vývar, polovinu citrónové kůry, cukr a trochu soli a pepře, směs přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme (během této doby je jednou či dvakrát zamícháme). Pak přidáme fenykl, mražené fazolky a citrónovou šťávu a přikryté dusíme dalších cca 5 minut (dokud brambory nezměknou a fenykl s fazolkami nejsou uvařené, ale stále křupavé). Podle potřeby dokořeníme. Jednotlivé porce ozdobíme zbylou citrónovou kůrou, nasekanými lístky fenyklu a sladkolistou petrželkou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Boloňský hovězí hrnec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Fazolový hrnec   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli   Hovězí maso na majoránce   Hovězí maso na pepři   Hovězí maso na pepři II   Hovězí maso na pivě   Hovězí maso na rajčatech   Hovězí maso na zázvoru   Hovězí maso na žampionech   Hovězí maso s brokolicí   Hovězí maso s křenovou omáčkou   Hovězí maso s pažitkovou omáčkou  


boloňský hovězí hrnec, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!