![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 21. ledna, čtvrtek, svátek má: Běla ![]() • 350 g libového mletého hovězího • 1 nasekaná cibule • 2 prolisované stroužky česneku • 500 g omytých a na drobné kostičky nakrájených brambor • 2 konzervy krájených rajčat (cca 800 g) • 150 ml kuřecího vývaru • 1 lžíce jemného světlehnědého cukru • 1 na tenké plátky nakrájená hlíza fenyklu • 100 g mražených fazolek • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu • šťáva z 1 citronu • sůl • pepř Recept boloňský hovězí hrnec připravíme takto:
Do velkého hrnce dáme mleté hovězí, cibuli a česnek a na středním plameni vše za častého míchání smažíme 5 minut, až se mleté maso rozpadne na hrudky a rovnoměrně zhnědne. Přidáme brambory, rajčata i se šťávou, vývar, polovinu citrónové kůry, cukr a trochu soli a pepře, směs přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme (během této doby je jednou či dvakrát zamícháme). Pak přidáme fenykl, mražené fazolky a citrónovou šťávu a přikryté dusíme dalších cca 5 minut (dokud brambory nezměknou a fenykl s fazolkami nejsou uvařené, ale stále křupavé). Podle potřeby dokořeníme. Jednotlivé porce ozdobíme zbylou citrónovou kůrou, nasekanými lístky fenyklu a sladkolistou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boloňský hovězí hrnec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Arabská hovězí játra Brambory plněné mletým hovězím Burgundské hovězí maso Cikánská hovězí pečeně Dalmátské dušené hovězí maso Domácí hovězí roštěná Dušená hovězí plec na šalotce Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené hovězí na víně Dušené hovězí nudličky se zeleninou Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky Dušené hovězí plátky se zeleninou Dušené hovězí po florentinsku Fazolový hrnec Grilovaný hovězí jazyk Guláš z hovězí oháňky Hortobadské hovězí plátky Hovězí eintopf Hovězí guláš Hovězí guláš Jadran Hovězí guláš na pivě Hovězí guláš na víně Hovězí guláš s cuketou Hovězí guláš s černým pivem Hovězí guláš s červenými fazolemi Hovězí guláš s fazolemi Hovězí guláš s houbami Hovězí guláš s jablky Hovězí jazyk na smetaně Hovězí klopsy v rajské omáčce Hovězí kostky s mrkví Hovězí kotlíkový guláš Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré Hovězí křenová roláda Hovězí květová špička Hovězí kýta na okurkách Hovězí maso dušené se zeleninou Hovězí maso na cibulce s vejci Hovězí maso na cibuli Hovězí maso na majoránce Hovězí maso na pepři Hovězí maso na pepři II Hovězí maso na pivě Hovězí maso na rajčatech Hovězí maso na zázvoru Hovězí maso na žampionech Hovězí maso s brokolicí Hovězí maso s křenovou omáčkou Hovězí maso s pažitkovou omáčkou boloňský hovězí hrnec, recept, hlavní jídla |
|