BitterballenKategorie: speciality, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept bitterballen potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hovězího masa • 200 g másla • 2 vejce • 50 g mouky • špetka muškátového oříšku • strouhanka • 300 ml hovězího vývaru Recept bitterballen připravíme takto: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme maso nakrájené na kostičky, zalijeme vývarem, přikryjeme a na mírném ohni povaříme zhruba 3 hodiny. Pak maso vyjmeme a nakrájíme najemno. V hrnku teplé vody rozmícháme mouku, vzniklou kaši přidáme do hrnce, dobře promícháme a necháme stát den v chladu. Druhý den ze směsi formujeme kuličky, které obalíme v mouce, strouhance, vejci a ještě znovu ve strouhance a usmažíme v oleji dozlatova. Podáváme teplé s hořčicí.
bitterballen, recept, speciality |
|