KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. srpna, úterý, svátek má: Bohuslav


Bigos zbojníka Ondráše

Kategorie: speciality, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bigos zbojníka ondráše potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřového plecka
   • 200 g uzeného bůčku
   • 200 g ostravské klobásy
   • 500 g kyselého zelí
   • 500 g hlávkového zelí
   • 200 g cibule
   • 50 g sušených švestek
   • 1 dcl bílého vína
Recept bigos zbojníka ondráše připravíme takto:
Uzený bůček nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce a vyškvaříme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji dozlatova, přidáme na větší kostky nakrájené vepřové plecko, osolíme a opepříme, lehce osmahneme, zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Pak přidáme kyselé zelí a společně dusíme. Potom přisypeme hlávkové zelí nakrájené na nudličky a dodusíme. Před koncem dušení vlijeme bílé víno a přidáme sušené švestky. Na sádle osmahneme na kolečka nakrájenou ostravskou klobásu a vmícháme do hotového pokrmu. Podáváme ve vydlabaném chlebu.





bigos zbojníka ondráše, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!