KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. října, středa, svátek má: Lukáš


Biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy

Kategorie: minutky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g pravé svíčkové
   • 800 g sterilovaných červených fazolek
   • 150 g cibule
   • 3 stroužky česneku
   • 1 větší celer
   • 100 g loupaných sterilovaných rajčat
   • 3 chilli papričky
   • 100 g kečupu
   • 1 dcl olivového oleje
   • sůl
   • pepř
   • steakové koření
   • snítek rozmarýnu
Recept biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy připravíme takto:
Svíčkovou rozkrájíme na čtyři dvěstěgramové bifteky, vetřeme koření, potřeme olivovým olejem a dáme na rozpálenou pánev. Nejprve zprudka opečeme ze všech stran a pak dopékáme na potřebný stupeň propečení. Omáčku připravíme tak, že na trošce oleje zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, pak přidáme nadrobno nasekaný česnek a krátce orestujeme. Dále vložíme scezené fazolky, přidáme kečup, chilli papričky a sterilovaná rajčata nakrájená na menší kousky a omáčku vydusíme na hustou konzistenci. Celerové chipsy připravíme tak, že celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do fritézy a smažíme do světle hnědé barvy. Po vyjmutí poklademe chipsy snítkami rozmarýnu a přikryjeme na minutku pokličkou (vůně rozmarýnu se vstřebá do chipsů). Při podávání na talíř nalijeme omáčku(nesmí se moc roztékat), na ní položíme biftek, na ten poklademe pár celerových chipsů a doplníme kouskem rozmarýnu na ozdobu. Zbytek chipsů jen tak pohodíme po okraji talíře.





biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy, recept, minutky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!