Berlínská játraKategorie: hlavní jídla, vnitřnostiHodnocení receptu:   Na recept berlínská játra potřebujeme tyto suroviny: • 600 jater • 250 g cibule • 1 jablko • máslo • mletý černý • pepř • sůl • hladká mouka • olej Recept berlínská játra připravíme takto: Játra odblaníme, nakrájíme na asi 4 plátky, omyjeme a osušíme. Pokud máme čas, můžeme je na chvilku naložit do mléka. Sůl, pepř a mouku smícháme a touto směsí posypeme játra. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky. Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm po obou stranách osmažíme. Uložíme je do tepla. Na jiné pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a restujeme na něm cibuli. Vyjmeme ji, přilijeme zbytek oleje a něm podusíme jablka. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Játra podáváme s cibulí a jablečnými plátky. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
berlínská játra, recept, hlavní jídla |
|