Beraní maso na česnekuKategorie: hlavní jídla, skopové masoHodnocení receptu:   Na recept beraní maso na česneku potřebujeme tyto suroviny: • 0,5 kg beraní kýty • 50 g sádla • 100 g cibule • 5 stroužků česneku • 1 lžíce hladké mouky • sůl • pepř Recept beraní maso na česneku připravíme takto: Maso očistíme. Česnek nasekáme nadrobno a se solí jej nasypeme na maso. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme z obou stran. Pak podlijeme vodou, přidáme pepř a za občasného přelévání sťávou a podlévání horkou vodou pečeme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu ještě podusíme, přidáme mouku, zalijeme vodou, povaříme asi 30 minut. Pak přecedíme a znovu povaříme. Podáváme s bramborami nebo s knedlíky.
beraní maso na česneku, recept, hlavní jídla |
|