KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. listopadu, pátek, svátek má: Emílie


Beraní hřbet po myslivecku

Kategorie: speciality, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept beraní hřbet po myslivecku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg beraního hřbetu s kostí
   • 60 g slaniny
   • 250 ml zakysané smetany
   • 120 g másla
   • 120 g kořenové zeleniny
   • 1 rajče
   • 40 g cibule
   • 4 lžíce bílého vína
   • 20 g múky
   • 3 kuličky černého pepře
   • 2 kuličky nového koření
   • 1 bobkový list
   • tymián
   • citrónová kůra
   • 2 lžíce citrónové šťávy
   • 1 kostka cukru
   • sůl
   • mletý černý pepř
Recept beraní hřbet po myslivecku připravíme takto:
Z masa odstraníme lůj, osolíme, opeříme a prošpikujeme slaninou. Na zbytku nakrájené slaniny a na rozpuštěném másle osmahneme na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli. Potom přidáme kuličky pepře a nového koření, bobkový list, tymián, citrónovou kůru a rajče. Na tuto směs položíme maso, podlijeme vývarem a pečeme. Při pečení maso otáčíme a často poléváme, aby nevyschlo. Měkké maso vyndáme a nakrájíme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, v které jsme rozmíchali mouku, povaříme, přecedíme a nalijeme na maso. Podáváme teplé.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Beraní hřbet po myslivecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Fazole po myslivecku   Jelení hřbet na žampiónech   Zajíc po myslivecku  


beraní hřbet po myslivecku, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!