KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. července, pondělí, svátek má: Kristýna


Bažant po staročesku

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bažant po staročesku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 bažant
   • slanina
   • 100 g rozinek
   • 100 ml kysané smetany
   • lžíce cukru
   • 200 ml tmavého piva
   • 100 ml brandy
   • lžíce másla
   • 2 lžíce vlašských ořechů
   • sůl
Recept bažant po staročesku připravíme takto:
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za občasného podlévání asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno nakrájené ořechy, propláchnuté rozinky, brandy, smetanu a pečeme v troubě pod pokličkou dalších 30 minut. Mezitím z cukru připravíme karamel, který zředíme pivem. Tímto bažanta podléváme, dokud zcela nezměkne.





bažant po staročesku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!