![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 bažant • slanina • 100 g rozinek • 100 ml kysané smetany • lžíce cukru • 200 ml tmavého piva • 100 ml brandy • lžíce másla • 2 lžíce vlašských ořechů • sůl Recept bažant po staročesku připravíme takto:
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za občasného podlévání asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno nakrájené ořechy, propláchnuté rozinky, brandy, smetanu a pečeme v troubě pod pokličkou dalších 30 minut. Mezitím z cukru připravíme karamel, který zředíme pivem. Tímto bažanta podléváme, dokud zcela nezměkne. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bažant na česneku Bažant na rožni Bažant po jihočesku Bažant po myslivecku Čočka po staročesku Dančí kýta po staročesku Dušený bažant Husa po staročesku Kachna po staročesku Kapr po staročesku Kotlety po staročesku Kuřecí plátky po staročesku Maďarský guláš z bažanta Pečené kuře po staročesku Pečený bažant Vepřové maso po staročesku bažant po staročesku, recept, hlavní jídla |
|