KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 28. dubna, pátek, svátek má: Vlastislav


Bažant po jihočesku

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bažant po jihočesku potřebujeme tyto suroviny:

   • bažant
   • 100 g slaniny
   • 150 g tuku
   • 200 g žampiónů
   • 1 cibule
   • sůl
   • pepř
   • nové koření
   • bobkový list
Recept bažant po jihočesku připravíme takto:
Bažanta vykucháme, očistíme a protkneme jej polovičním množství slaniny. Zbytek slaniny osmahneme s nakrájenou cibulí. Ochutíme kořením, podle chuti opepříme a osolíme. Bažanta osolíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Průběžně jej podléváme a nezapomeneme ho párkrát obrátit. Omyté žampióny nakrájíme na středně tenké plátky a zprudka osmahneme. Až je bažant skoro upečený, přidáme k němu žampióny a ještě chvíli podusíme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po jihočesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bažant na česneku   Bažant na rožni   Bažant po myslivecku   Bažant po staročesku   Dušený bažant   Maďarský guláš z bažanta   Pečený bažant  


bažant po jihočesku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!