KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. listopadu, neděle, svátek má: Alžběta


Bavorský masový kotlík

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bavorský masový kotlík potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g předního hovězího masa bez kosti
   • 250 g jehněčího ramínka bez kosti
   • 2 cibule
   • 500 g brambor
   • 300 g celeru
   • 300 g mrkve
   • 2 petržele
   • silný pórek
   • 0,5 l zeleninového vývaru
   • sůl
   • pepř
   • petrželka
   • pažitka
Recept bavorský masový kotlík připravíme takto:
Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi půl centimetru silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vložíme maso, za stálého míchání na prudším ohni po všech stranách dohněda opečeme a vyjmeme. Vložíme cibuli, zpěníme, přidáme brambory, opečeme a vyjmeme z hrnce. Nakonec opečeme zeleninu a vyjmeme. Do hrnce postupně vkládáme vrstvu zeleniny, brambor a masa, každou vrstvu osolíme a opepříme, nakonec položíme vrstvu brambor. Přilijeme vývar, přivedeme k varu, přikryjeme a dusíme doměkka (asi 1,5 hodiny).





bavorský masový kotlík, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!