KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. července, úterý, svátek má: Jakub


Bavorská vepřová pečeně

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bavorská vepřová pečeně potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g vepřového masa
   • 2 velké cibule
   • 200 g mrkve
   • 200 g celeru
   • 1 pórek
   • kůrka z krajíce chleba
   • hladká mouka
   • přepuštěné máslo
   • 0,5 l černého piva
   • česnek
   • sůl
   • pepř
   • majoránka
   • rozmarýn
   • bazalka
   • kmín
Recept bavorská vepřová pečeně připravíme takto:
Maso (kýta, plec nebo kotlety) omyjeme, vykostíme, naklepeme, nařízneme kůži, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na pánvi s rozpáleným přepuštěným máslem prudce opečeme ze všech stran. Pak maso položíme do pekáče, obložíme kostmi a rozčtvrcenými cibulemi, posypeme bylinkami, drceným česnekem a jemně nakrájenou mrkví, celerem, pórkem a chlebovou kůrkou. Masovým vývarem vypláchneme pánev (přičemž seškrábneme přípečky) a přelijeme jím maso. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 1,5-2 hodiny, podle potřeby podléváme pivem. Dopékáme v nezakrytém pekáči, aby šťáva získala barvu a pečeně kůrčičku. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Šťávu přecedíme do hrnce a zahustíme moukou. Bavorskou vepřovou pečeni podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorská vepřová pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Andaluzská vepřová játra   Anglická vepřová játra   Bavorská sekaná pečeně   Bratislavská vepřová směs   Burgundská vepřová kýta   Cikánská hovězí pečeně   Cikánská pečeně s paprikovou náplní   Debrecínská svíčková pečeně   Divoká sekaná pečeně   Dušená skopová pečeně   Grilovaná vepřová játra s pomeranči   Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré   Grilovaná vepřová žebírka   Hamburská vepřová kýta   Hovězí pečeně   Hovězí pečeně na jalovci a pivu   Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou   Hovězí pečeně s hříbky   Hovězí pečeně s kyselou omáčkou   Hovězí pečeně se žampiony   Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě   Husarská pečeně   Křupavá vepřová plec   Kyperská jehněčí pečeně   Opilá veprová pečeně   Pečená vepřová játra s brambory   Pečená vepřová panenka   Pikantní vepřová játra   Pikantní vepřová játra v alobalu   Plněná hovězí pečeně   Plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou   Pražená vepřová játra   Pražská hovězí pečeně   Rolovaná telecí pečeně   Sekaná pečeně   Sekaná pečeně plněná vejci   Sekaná telecí pečeně   Selská vepřová bašta   Smažená vepřová játra   Srnčí pečeně   Staročeská vepřová kýta   Svíčková pečeně s vínem   Štěpánská hovězí pečeně   Telecí pečeně na másle   Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou   Telecí pečeně s ledvinkou v županu   Uzená pečeně s hrachovou kaší   Uzená pečeně s hrachovou kaší   Velikonoční pečeně po švýcarsku   Velikonoční pikantní pečeně  


bavorská vepřová pečeně, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!