KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 26. února, neděle, svátek má: Dorota


Andělská očka

Kategorie: sladkosti, cukroví

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept andělská očka potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g hladké mouky
   • 40 g cukru moučka
   • 1 balíček vanilkového cukru
   • kůra z půlky pomeranče
   • špetka soli
   • 2 žloutky
   • 60 g másla
   • 3 lžíce malinové marmelády
   • půl balíčku tmavé polevy (asi 75 g)
Recept andělská očka připravíme takto:
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl, pak přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu hodinu odpočinout. Pak z těsta vytvarujeme asi 30-40 kuliček o velikosti vlašského ořechu, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou. Upečeme v předehřáté troubě při 200°C (asi 15 minut) a necháme vychladnout. Potom spodní části vychladlého pečiva postupně namáčíme do tmavé polevy a necháme ztuhnout.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Andělská očka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Kočičí očka   Kokosová očka   Pohár s vločkami   Staročeská vánočka   Vánočka   Vánočka II   Vánočka s rozinkami a mandlemi   Vánočka tvarohová  


andělská očka, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!