KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. září, neděle, svátek má: Jaromír


Alpská polévka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept alpská polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g brambor
   • 2 mrkve
   • 1 pórek
   • 1 cibule
   • 1 stroužek česneku
   • 150 g sýra eidam
   • 1 l kuřecího vývaru
   • 50 g másla
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • 1 lžička majoránky
   • špetka mletého muškátového oříšku
Recept alpská polévka připravíme takto:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek umyjeme a nakrájíme na kolečka, očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém másle všechnu zeleninu osmahneme. Pak přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a vaříme. Po 15 minutách přidáme do hrnce polovinu nastrouhaného sýra, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a majoránkou a dovaříme doměkka. Porce alpské polévky posypeme zbylým sýrem.





alpská polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!